Saunat vs. höyrysaunat: Mitä eroa on?

 Tunnetko saunan ja höyrysaunan erot? Näiden lämpöhoitojen välillä on joitakin perustavanlaatuisia eroja, vaikka niillä on paljon yhteistä.

 

Kehon lämmittäminen on ollut hyväksi havaittu hoitokäytäntö ikiajoista lähtien. Kehon jäädyttäminen kryoterapian avulla on ehkä ollut 2010-luvun läpimurto, mutta kehon jäädyttäminen on ollut hyväksi havaittu toipumistrendi ikiajoista lähtien. (Se on vanhempi kuin roomalaiset!) Se, mitä nykyään kutsumme moderniksi kylpyläksi - erityisesti saunat ja höyrysaunat - on saanut vaikutteita muinaisesta ja maailmanlaajuisesta kylpyläkulttuurista. Hienostuneiden päiväkylpylöiden lisäksi sauna tai höyrysauna löytyy nykyään monista kuntosaleista ja palautumisstudioista, mikä johtuu hyvinvointitrendeistä ja toipumishoitojen lisääntyneestä halusta.

 

Lämpöhoitoa on jo pitkään käytetty urheilijoiden ja hyvinvointiharrastajien virkistämiseen ja rentouttamiseen, mutta nämä kaksi tapaa tarjoavat täysin erilaisia kokemuksia. Tässä kerrotaan, miten saunat ja höyrysaunat eroavat toisistaan, sekä kerrotaan kummankin edut.

 

Mikä on höyrysaunan tarkoitus?

Höyrysauna, joka tunnetaan usein myös höyrysaunana, on todennäköisesti juuri sitä, miltä se kuulostaa: höyryllä täytetty huone. Höyry syntyy generaattorista, jossa on kiehuvaa vettä (tai kaatamalla kiehuvaa vettä kuumien kivien päälle manuaalisessa höyrysaunassa), ja huone täytetään kuumalla kosteudella.

 

"Höyrysaunan ilman lämpötilan tulisi olla 100-115 astetta ja kosteuden lähes 100 prosenttia", valmistaja sanoo.

 

Kylpylöiden ja terveydenhuollon ammattilaisten mukaan höyrysaunaa tulisi käyttää enintään 15 minuuttia.

 

Mikä on sauna ja miten se toimii?

 

Sauna on höyrysaunan kuiva vastine. "Perinteisessä saunassa, joka tunnetaan myös nimellä 'kuiva sauna', käytetään lämmitettyjä kiviä ja puu-, kaasu- tai sähköpoltinta, joilla luodaan matalan ilmankosteuden omaava kuiva ympäristö, jonka lämpötila on 180-200 astetta. Historiallisten kertomusten mukaan tällaista kuivaa lämmitystä on käytetty neoliittisesta ajasta lähtien.

 

Kuivasaunan tulisi kestää enintään 20 minuuttia.

Perinteisen saunan nykyaikainen päivitys, infrapunasauna, saattaa olla sinulle myös tuttu. Lämmönlähteenä on infrapunavalo, joka tunkeutuu ihoon, lihaksiin ja jopa soluihin. "Sen sijaan, että reagoisit pelkästään ulkoilman lämpötilaan kuivassa saunassa tai höyryssä, tämä nostaa kehon sisälämpötilaa, jolloin hikoilet viilentyäksesi."

 

Keho lämpenee infrapunasaunassa alhaisemmassa ilmanlämpötilassa, joka on 135-150 astetta. Tämä tarkoittaa sitä, että voit viettää saunassa enemmän aikaa ilman kuivumisen ja sydän- ja verisuoniongelmien riskiä. Infrapunasaunaa voi käyttää jopa 45 minuuttia. Siedettävyydestäsi, fyysisestä kunnostasi ja terveydenhuollon ammattilaisen antamasta luvasta riippuen voit viettää infrapunasaunassa jopa 45 minuuttia.

Ne, joille olemme tarjonneet palveluitamme, pitävät meitä luotettavana ja hyvämaineisena organisaationa, mistä on osoituksena se, mitä asiakkaamme (nykyiset ja aiemmat) sanovat tai ovat sanoneet palveluistamme. voit ottaa meihin yhteyttä valmissaunan osalta. Meiltä saat parhaan Paras saunamökki.

Lisätietoja: -Paras Saunamökki

pihasauna

Comments

Popular posts from this blog

Valmissaunasta rantasaunaan. Pihasaunojen trendit!