Paras lahja, jonka voit antaa itsellesi, on kotisauna

 Saunan alkuperä on hieman hämärä, mutta yleinen näkemys näyttää olevan, että suomalaiset rakensivat ensimmäisen saunan noin 2000 vuotta sitten kylpemiseen ja lämpimänä pitämiseen ankarien talvien aikana. Siirrytäänpä nopeasti nykypäivään: Teknologia on kehittynyt merkittävästi, hyvinvointi on suosittua - saisinko "helvetin kyllä!" sellerimehulle? - samoin kuin taurilainen elämäntapa, jossa hemmotellaan itseään, ja muu maailma on havainnut saunomisen rauhoittavat edut.

pihasaunae1582381461249.jpg

Saunat ovat nykyään korkealämpöisiä, tuuletettuja huoneita, joissa voi rentoutua ja hikoilla, lyhyesti sanottuna. Ne ovat kasvattaneet suosiotaan kodinsuunnittelussa, eikä vain siksi, että hikoilu tuntuu hyvältä. Mayo Clinicin vuonna 2018 tekemän tutkimuksen mukaan saunominen tuottaa samoja fysiologisia vasteita kuin kohtuullinen liikunta, ja se voi vähentää verenpaineriskiä, stressiä ja muita kroonisia sairauksia.

Mikä sitten on juju?

Emme keksi mitään, kun otetaan huomioon lukuisat lämmitys- ja suunnitteluvaihtoehdot. Koska putkistoja ei tarvita, talosaunan rakentaminen on helpompaa kuin uuden suihkun lisääminen (tarvitset vain kiukaan). Nyt kun olet päättänyt investoida kunnon hikisaunaan.

 

Blondaa se!

Miksi et toisaalta ottaisi rennompaa lähestymistapaa? Tässä pienessä kotisaunassa on samanlainen tyylikäs ja futuristinen ulkonäkö, mutta vaalean puun ansiosta siitä välittyy rento ja suloinen tunnelma.

 

Tee siitä yksinkertainen

Pienen uima-altaan ja värikkään laattalattian avulla saat pihan keskelle nykyaikaisen ilmeen. Voit myös kehittää lopputuloksen terraariosta/lasikodista luomalla lasikehyksen, jonka kolme sivua on suljettu ja jonka sisällä on joitakin kasveja, kuten talonrakentajat ja suunnittelijat epäilemättä kertovat sinulle.

 

Tuo se ulos

Etkö halua huolehtia siitä, että sisätilat tuulettuvat kunnolla? Luo ulos oma itsenäinen sauna. Voit ostaa sellaisen valmiiksi rakennettuna (kuten tämän porealtaan) tai ottaa inspiraatiota newsauna.fi:n ulkosaunasta ja rakentaa arkkitehtonisesti ainutlaatuisemman rakennelman, joka täydentää pihaa.

 

Luo rentoutumisalue

Rakensimme saunan useille takapihoille, mutta ne eivät jääneet siihen. Jos aiot luoda saunan puutarhaan, harkitse läheisen oleskelualueen sisällyttämistä - vähän kuin allasmaja - jotta voit rentoutua ennen kuin palaat takaisin sisälle. Pihoilla viherkasvit ovat ehdoton edellytys. Voit suorittaa saman asian karkealla kivipaikalla, tai voit käyttää muita kasveja. Tavoitteena on sisällyttää pihaan mahdollisimman paljon luonnollisia elementtejä. Kansanarkkitehtuurissa on sisustussuunnittelijoiden mukaan pohjimmiltaan kyse luonnon ominaisuuksien onnistuneesta valjastamisesta asukkaiden terveyden hyväksi.

Ota mukaan höyrysauna.

Tämän Our Designin pääkylpyhuoneen saunan lasiovi päästää enemmän valoa sisään. Vaihtoehtoisesti voisit valita himmeät lasiovet ja höyrysaunan viereen, sillä se tarjoaa monia muita etuja valmiissa saunassa.

Kuten eräs asuinpaikan sisustussuunnittelija ja -suunnittelija aivan varmasti huomauttaa, oli pihasauna sitten kodin sisällä tai sen ulkopuolella, istuimiin on kiinnitettävä huomiota. Mukaan voi ottaa laiturikivipenkin, jossa on paljon pehmusteita, papupusseja tai puutarhatuoleja, sillä pihasaunat ovat epävirallisia tiloja ja ne on tarkoitettu myös rentoihin keskusteluihin. Siellä saattaa olla joitakin sileäksi kiillotettuja kivipenkkejä/askelmia ripoteltuna.

Lisätietoja: - 

pihasauna

pihasaunat


Comments

Popular posts from this blog

Valmissaunasta rantasaunaan. Pihasaunojen trendit!