Pihasauna ja terveys

Pihasauna edistää paljon terveyttä monilla eri tavoilla. Pihasaunassa mieli rentoutuu ja henkisesti pystyy rauhoittua. Pihasaunassa on kiva käydä pitkän viikon jälkeen ja saada kaikki viikon stressit ja huolet pois mielestä. Rauhoittumiseen voi auttaa myös saunatuoksut joita voi pihasaunoissa käyttää. 

Jos olet käynyt urheilemassa niin sen jälkeen pihasaunassa käynti tuntu kaksi kertaa paremmalta kuin yleensä. Lihakset pääsee hyvin rentoutumaan pihasaunan lämmössä. 

Pihasaunoissa on kiva käydä kavereiden, perheen tai ihan vain yksin. 

Kunnon löylyt pihasaunassa tekee myös ihmeitä iholle ja hiuksille. Pihasaunaan voi laittaa vaikka jonkun kosteuttavan kasvonaamion ja ihosi on sen jälkeen todella sileä. 

Kipeänä pihasaunaan ei kuitenkaan kannata mennä esimerkiksi jos on kuumeessa tai oksennustaudissa taikka vastaavassa.

Pihasaunassa on hyvä olla mukana juotavaa vaikka esimerkiksi vettä. Limsa tai joku muu kylmä juoma on kanssa hyvä olla saunassa mukana.



Jopa kylmillä pakkaskeleillä pihasaunasta on kiva mennä vaikka lumihankeen taikka vaan pihasaunan terassille istumaan jos saunassa tulee liian kuuma. Kesällä taas uiminen pihasaunan jälkeen on todella kivaa. 

Pihasaunassa voi ottaa myös pieniä löylyjä ja olla pidempäänkin vain pienessä lämmössä ja rentoutua.

Pihasaunoissa voi olla myös oleskelutila jossa voi saunomisen jälkeen tai ennen viettää iltaa, syödä, pelata lautapelejä, jutella ja vaikka vain oleilla. 

Jos olet ollut stressaantunut taikka ahdistunut pitkään kokeile tehdä pihasaunassa rentoutumis harjoituksia. Siihen voi auttaa saunatuoksut ja kasvomaskit taikka hemmottele itseäsi ihokuorinnalla taikka muulla vastaavalla.

Talvella avannossa käyminen pihasaunan yhteydessä on todella hyväksi. Koska menee niin nopeasti jääkylmästä kuumaan ja veri alkaa kiertää kehossa.

Pihasaunassa käyminen kosteuttaa ja puhdistaa ihoa ihan ilman mitään kasvo maskejakin. 

Jos on joku kohta kehossasi todella kipeä niin pihasaunassa käyminen lievittää kipua. Pihasaunassa käyminen myös tekee hyvää sydämmelle.

Pihasaunassa käyminen tekee hyvää aivoille, voi laskea kolesterolia. Sekä laskee verenpainetta ja voi vapautua suotuisia hormoneja. 

Myöskin on tehty tutkimus että pihasaunassa käyvillä miehillä on 65% pienempi riski sairastua muistisairauksiin eli saunassa käyminen voi myös suojella muistia.

Lisätietoja:- pihasauna

Comments

Popular posts from this blog

Valmissaunasta rantasaunaan. Pihasaunojen trendit!